Ängby Gårdsbutik lokala producenter

Ängby Gårdsbutik och Café i Björkvik med försäljning av ägg, kött, hembakat bröd, lammskinn, tovade produkter, ull, garn, Lena Linderholms produkter, Ekelunds väveri m.m. Det finns även en stor loppis! I cafét serveras ekologiskt kaffe, hembakat bröd och smörgåsar. Eget gårdsbageri.

Ängby Gårdsbutik och Café i Björkvik i Sörmland. Gårdsbutik ligger mitt ute på landet mellan städerna Katrineholm, Nyköping och Norrköping. Men den är ändå lätt att nå, det är bara 1,5 mil från E4:an och c:a 4 mil från Skavsta flygplats.

Vår gamla gårdsverkstad är numera ombyggd till Bageri.

Där bakar vi allt bröd till cafét, samt bröd till försäljning i sommarbutiken. Det blir allt från rustika limpor, till kanelbullar och chokladbiskvier. Vi har även murat upp en vedeldad stenugn, där vi bakar tunnbröd och knäckebröd enligt gamla beprövade recept.
Sommartid bakas det något varje dag. Vi har döpt vårt bröd till ”Bondmorans bröd” och bageriet till ”Bakverkstan”.

Caféet är byggt i vår gamla ladugård. Det har blivit en väldigt mysig och skön plats att sitta ned och ta en fika i. Du kan välja på traditionellt kaffebröd eller en nyttig macka.

Ängby Gårdsbutik och Café

är en levande bondgård med lamm-produktion och det finns också hästar, kor, alpackor, höns, katter och hundar. På åkrarna odlas gräs och spannmål som blir till mat åt fåren. Av fåren får vi kött, skinn och massor av ull. Våra höns ger oss massor av goda ägg som vi säljer i vår alltid öppna ”självbetjäningsbutik”. I Gårdsbutiken (ca. 700 kvm.) kan du handla lammkött, nötkött, lammskinn, pälsprodukter, hembakat bröd, samt ullhantverk – allt producerat på gården. Det finns även garn, trasmattor, chabbi chic, Lena Linderholms vackra keramik, textil från Ekelunds väveri m.m. I vårt café du kan ta en fika med gott hembakat till. Vi har också en stor ”Loppis” där du kan göra fina fynd.

 

Varmt välkomna! 


Kontakta Portal to Sweden

BLI MEDLEM
Har du frågor? Kontakta vår medlemsansvarige Thomas Pikolin: thomas@portaltosweden.com

Ängby Gårdsbutik & Café

Glindran Ängby
64020 Björkvik
Södermanland

 Webplats
 Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *